• nl
Lees hier onze maatregelen vanwege het Corona virus.

Volkers investeert in HD Flexo én Kodak NX

Als enige prepressbedrijf in Europa investeert Volkers in twee nieuwe systemen op het gebied van flexo beelddragers: Kodak NX én HD Flexo. Deze nieuwste ontwikkelingen zijn na de digitalisering de volgende logische stap naar een grote kwaliteitsverbetering in de flexo druktechniek.

Uit intensief onderzoek heeft Volkers geconstateerd dat beide systemen, met hun eigen unieke eigenschappen, tegemoetkomen aan de wensen en eisen van drukkerijen en hun klanten. Met de aanschaf van beide systemen heeft het bedrijf een strategische keuze gemaakt om alle klanten te kunnen bedienen en de marktpositie te vergroten.

Door de ‘high definition’ technologie van HD Flexo en de rondere vorm van de punten blijft zelfs de kleinste punt stabiel op de plaat. Hierdoor vloeien de verlopen uit naar 0%, waardoor er weinig tot geen verschil is met offset of diepdruk. Het drukresultaat is veel scherper en toont meer contrast. Ook teksten en lijnen kunnen kleiner en fijner gedrukt worden, doordat ze stabieler en scherper zijn. Met HD Flexo is Volkers in staat om contrastrijke en frisse litho’s te maken met nog meer detail.

Lees meer in het originele artikel