• nl
Lees hier onze maatregelen vanwege het Corona virus.

Volkers zet in op duurzaamheid

Ruim twee jaar zijn wij bezig geweest met het ontwikkelen en testen van de nieuwste technieken om het aantal kleuren te reduceren van bestaande verpakkingen in druk. De uitdaging was wel: met behoud van minimaal dezelfde drukkwaliteit of zelfs beter. Dat is gelukt! In bijgaand voorbeeld van Jumbo hebben we de verpakking kunnen reduceren van 10 naar 7 kleuren. In andere gevallen gaan we van 8 naar 4 kleuren.

Samen met o.a. Flexoplast in Harlingen, hebben wij een zeer intensief testprogramma opgezet, wat heeft geresulteerd in de productie van twee totaal verschillende designs in één drukgang. Dit met behoud van kwaliteit, terwijl  gedrukt is met minder kleuren! Dit is uiteindelijk ook minder belastend voor het milieu. Zo zijn er inmiddels met onze huidige kennis en kunde een groot aantal oplage bedrukkingen in minder kleuren gedrukt, die voor zich spreken.

Dit is een doorbraak! Meer weten? Bel ons: 033 247 29 72

 

Jumbo-duurzaam-7-kleuren Jumbo-duurzaam-10-kleuren